Optimale bescherming met een zeilhuik en maindrop

Om uw kostbare grootzeil te beschermen tegen vuil en UV straling kunt u gebruik maken van een zeilhuik of een Maindrop.  U verlengt hiermee de levensduur van uw zeil. Daarnaast geeft een mooi op maat gemaakt zeilhuik of maindrop, uw jacht een fraai uitstraling. De hoezen worden gemaakt van het UV bestendige en UV werende Sunbrella plus. U heeft een ruime keuze uit veel verschillende kleuren. Daardoor is er altijd wel een kleur die mooi bij uw smaak en uw boot past.

Wat is het verschil tussen een Zeilhuik en een Maindrop

Een zeilhuik is een langwerpige losse hoes met een kraag die u om uw zeilen doet ter bescherming. U heeft dan zelf uw zeilen al opgebonden op de giek dmv elastieken/banden o.i.d. De hoes gaat over het zeil en de giek, en onderaan de giek kunt u hem dmv steekgespen dicht maken.

Een maindrop is een hoes die aan uw giek vast zit. Met het lazy jack systeem vangt hij bij het strijken van de zeilen uw zeilen op en u hoeft dan alleen nog de hoes dicht te ritsen. Bij de mast zit een losse kleine hoes (de bag).  Deze voorkomt dat er eventueel nog zon, vuil en of water bij het voorlijk van uw zeil komt.

Het grootste voordeel van de maindrop is. dat het strijken en opbergen van de zeilen een stuk eenvoudiger en veiliger is. De zeilen komen vanzelf in hun opberghoes te liggen, en u hoeft ze niet meer op te binden. Voor het bijbehorende lazy-jack systeem heeft u alleen een extra hijslijn bovenin de mast nodig, aan deze hijslijn kunnen wij het lazy-jack systeem voor u monteren. Dus ook al heeft u nu nog geen maindrop, het is zeker ook bij uw zeiljacht mogelijk om deze voorzieningen te maken.

Bescherm uw zeilen maximaal met een zeilhuik

Onze zeilhuik/maindrop maken wij over uw aanwezige grootzeil. Per boot en per grootzeil is de omtrek verschillend. Wij streven ernaar om uw huik/maindrop zo perfect mogelijk om uw grootzeil heen te passen. Zodat het grootzeil wel goed past, maar de hoes niet overmatig groot is.

Hoe beter het past, hoe beter de uw zeil beschermt is, en een goed passende zeilhuik of maindrop staat natuurlijk ook prachtig.

Heeft u al een zeilhuik of maindrop en wilt u deze laten vervangen? Dan kunnen wij uw oude zeilhuik of maindrop eventueel als model gebruiken.

Uw zeilhuik wordt door ons uitgerust met een aantal standaard opties,

 • Uw zeilhuik wordt gestikt met Engelse naden
 • RVS gesp met spanband om de kraag
 • Klittenband snelsluiting op de kraag
 • Voorzien een YKK rits
 • Steekgespen aan de onderzijde

Uw maindrop wordt door ons uitgerust met een aantal standaard opties,

 • Uw Maindrop wordt gestikt met Engelse naden
 • Er zitten demontabele zeillatten in verwerkt tbv de vorm
 • Er wordt standaard een bag bijgeleverd
 • Ventilatie openingen bij de giek
 • Voorzien van een YKK rits
 • Uitsparingen voor de reeflijnen

Wilt u zelf graag nog iets toevoegen aan uw zeilhuik of maindrop? Laat het ons weten want wij denken graag met u mee! Bent u er al helemaal uit wat betreft uw zeilhuik of maindrop?

Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Voor meer voorbeelden kunt u bij onze werkfoto’s kijken.

Ook online kunt u onze giekhuik  bestellen: Onze webstore